Ma - Vr : 08:00 - 17:00
info@deleeuw-electro.nl
0183 - 403 779

Nieuws

Tips, informatie en updates van De Leeuw Electrotechniek

Keuring van elektrisch gereedschap en elektrische installaties

Elektrisch gereedschap dient gekeurd te worden volgens de NEN 3140 norm. Deze keuring wordt regelmatig door De Leeuw Electrotechniek uitgevoerd.

Na de keuring krijgen uw gecertificeerde elektrische machines keuringsstickers die vermelden tot wanneer de gereedschap keuring geldig is. Ook ontvangt u een officieel NEN-certificaat met alle vereiste en relevante gegevens over de machine(s) en de uitgevoerde NEN3140 keuring.

Elektrische installaties in gebouwen dienen (brand)veilig te zijn. Daarom zullen deze regelmatig moeten worden geïnspecteerd. Een regelmatige controle van elektrische installaties – gericht op het opsporen van (potentiële) defecten en uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen – kan veel schade voorkomen. Hiervoor zijn, afhankelijk van het doel, verschillende inspectievormen.

Het keuren van de elektrische installatie conform de huidige normen en het maken van opnames met een warmtebeeld camera geeft een goed beeld van de veiligheid van de elektrische installatie. Met de warmtebeeld camera kunnen wij nauwkeurig aangeven waar door mogelijke oververhitting een brand kan ontstaan.

Wilt u meer informatie over het keuren van elektrisch gereedschap en elektrische installaties? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.