Ma - Vr : 08:00 - 17:00
info@deleeuw-electro.nl
0183 - 403 779

Nieuws

Tips, informatie en updates van De Leeuw Electrotechniek

De voordelen van LED verlichting

De Leeuw Electrotechniek installeert regelmatig LED verlichting. Echter is nog niet iedereen op de hoogte van de voordelen van LED verlichting. In dit artikel benoemen we een aantal voordelen van LED verlichting.

Energiebesparing

Een van de grote voordelen van LED verlichting is de energiebesparing. In vergelijking met de traditionele halogeenlamp bespaar je met LED verlichting al gauw 70 – 80%. Dit is zeker het geval voor plaatsen waar verlichting wordt gebruik in de professionele sfeer. Denk bijvoorbeeld aan werkplaatsen, magazijnen, loodsen en horecagelegenheden. Op deze locaties brandt de verlichting doorgaans continu. Hierdoor is de investering op korte termijn terug te verdienen. Vaak ligt deze terugverdienperiode binnen het eerste jaar.

Langere levensduur

De levensduur van LED lampen is aanzienlijk langer dan van traditionele verlichting. Een gloeilamp gaat gemiddeld 1000 uur mee, maar een LED lamp heeft een levensduur van 20.000 – 40.000 uur.

Direct en vol licht

In tegenstelling tot traditionele verlichting geeft een LED lamp direct en vol licht. Dit is erg prettig in ruimtes waar je graag direct licht wilt hebben zoals loodsen, gangen en toiletten.

LED lampen worden niet heet

Gloeilampen, maar zeker ook halogeenlampen worden behoorlijk heet als ze branden. Ook LED lampen worden warm, maar bij lange na niet zo wam als andere lampen. LED verlichting is daardoor aanzienlijk minder brandgevaarlijk.

LED lampen bevatten geen kwik

Een spaarlamp bevat het giftige kwik, waardoor het verplicht is een defecte spaarlamp bij het chemisch afval te gooien. Doordat een LED lamp een andere verlichtingstechniek is, is er geen kwik nodig. Een defecte LED lamp hoeft dan ook niet bij het chemisch afval worden gedeponeerd.

LED lampen zijn rustiger en comfortabeler

LED lampen flikkeren niet, doordat ze constant aan staan. Deze techniek is dan ook duidelijk rustiger voor de ogen. Vooral in ruimtes waar geconcentreerd gewerkt wordt is dit verschil merkbaar.

Heeft u interesse in LED verlichting? Wij geven u graag meer informatie. Neemt u contact met ons op, wij helpen u graag verder.